Florida Panthers kaipaa kipeästi pisteitä – Onnistuuko suomalaiskaksikko kotiyleisön edessä?

NHL:n torstain kierroksella on luvassa suomalaista herkkua, kun Hartwall Arenalla yhteen ottavat Florida Panthers ja Winnipeg Jets. Ottelussa pelaa kolme suomalaista pelaajaa, kun Aleksander Barkov ja Juho Lammikko pukevat Panthersin paidan sekä Patrik Laine Jetsin peliasun.

– Todella iso juttu on tämä. Harvoin täällä NHL-pelejä pelataan ja kun vielä pääsee itse pelaamaan, niin onhan se todella iso asia, Lammikko mietti.

Tähän asti kausi on ollut Florida Panthersille vaikea, sillä joukkue majailee sijalla 30 ja voittoja on tilille kertynyt ainoastaan kaksi. Tasapelejä on kertynyt kolme, jonka turvin pisteitä on 12 ottelusta tullut seitsemän. Torstai-illan ottelussa Barkovin kipparoimalla joukkueella on paljon pelissä.

– Ei olla niin paljoa saatu pisteitä kuin oltaisiin haluttu. Nyt meillä on kaksi mahdollisuutta ottaa pisteet kotiin, Barkov tuumi.

– Tietysti ollaan katsottu, että missä on vika ja kaikki tiedetään, miten pelataan. Nyt vaan pitää pelata siten kuin ollaan puhuttu.

Heikkoon alkukauteen yksi syy saattaa löytyä siitä, että joukkueen pitkäaikainen luottomaalivahti Roberto Luongo on pystynyt pelaamaan vasta yhden ottelun ja sen jälkeen hän on ollut loukkaantuneiden listalla. Valoa tunnelin päässä on, sillä mies on liittynyt jo Panthersin harjoitusvahvuuteen.

– Kun näet hänet maalilla, se työetiketti ja se kaikki, mitä hän meille antaa, niin olemme todella onnekkaita hänen ollessa joukkueessa. Hän on todella hyvä maalivahti, Barkov kehui.

Florida Panthers kohtaa Hartwall Arenalla Winnipeg Jetsin torstaina kello 20 alkavassa ottelussa.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi