Filppula ratkaisevassa roolissa Itävalta-voitossa

MM-kisojen ottelu Suomi–Itävalta pelattiin Tampereen Nokia Arenalla lauantaina 21.5.2022.

Suomen voittokulku kisoissa sai jatkoa, kun Itävalta kaatui numeroin 3-0. Ottelun voittomaalista vastasi Valtteri Filppula, joka iski ottelun avausmaalin ja antoi syötön Toni Rajalan tekemään 3-0- osumaan.

– Kaikin puolin oli ihan hienosti hoidettu peli taas. Tietenkin tämä oli meille tärkeä voitto ja onneksi onnistuimme siinä, Filppula toteaa.

Filppula on ollut joukkueen kapteenina tärkeä osa joukkuetta ja tehopisteitä on löytynyt. Kuten Filppula, on myös koko Suomen joukkue kokonaisuutena esittänyt hyviä otteita. Hyvät otteet ovat myös olleet ratkaisevassa asemassa otteluiden voittojen suhteen, kuten lauantainakin.

– Meillä oli aika paljon paikkoja ja pääsimme olemaan paljon heidän alueellaan. Paikkoja olisi ollut pariin muuhunkin maaliin. Onneksi saatiin tarpeeksi. Tietenkin pelattiin hyvin myös puolustuspäähän.

– Jonkun verran tuli paikkoja, jotka Jussi (Olkinuora) hoiti hienosti. Esityksemme oli kaikin puolin ehjä tänään, Filppula analysoi.

MM-kisojen ottelu SuomiÐIso-Britannia pelattiin Tampereen Nokia Arenalla perjantaina 20.5.2022.

Itävalta osoittanut kuuluvansa A-sarjaan

Vaikka tulos oli 3-0, ei Itävalta ollut mikään läpihuutojuttu, miltä esimerkiksi perjantai-iltana Iso-Britannia vaikutti. A-sarjaan takaportin kautta päässyt Itävallan joukkue on osoittanut kuuluvansa A-sarjaan.

– He ovat kovia kamppailemaan. Oli isoja jätkiä ja kamppailivat hyvin. Aika tiiviisti he puolustivat ja oli vaikea päästä siihen lähelle maalia kiekon kanssa. Mielestäni he pelasivat hyvin, Filppula kehuu vastustajaa.

Samoilla linjoille Itävallasta oli myös Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen, joka esitti medialle lauantaina veikkauksen siitä, että Itävalta saattaisi jopa säilyttää paikkansa A-sarjassa. Joukkueella on kasassa kuuden ottelun jälkeen neljä pistettä ja on sijalla seitsemän. Suurimman yllätyksen Itävalta teki voittamalla Tshekin tiistaina 2-1.

MM-kisojen ottelu SuomiÐIso-Britannia pelattiin Tampereen Nokia Arenalla perjantaina 20.5.2022.

Tauko ennen tiistain päätöskierrosta

Suomen joukkueella on edessä nyt kahden päivän mittainen tauko ennen kuin alkusarja päättyy tiistaina Tshekkiä vastaan. Sunnuntaina joukkueelle on luvassa kokonainen vapaapäivä.

– Vähäksi aikaa kerkeää unohtamaan lätkän ja huilaaman mahdollisimman hyvin ainakin huomisen. Sitten maanantaina varmaan treenataan ja sitten ajatuksia taas peleihin, Filppula valaisee.

Ennen lepoa joukkue menee vielä lauantaina yhdessä syömään. Joukkueen varakapteenina toimiva Marko Anttila ei osannut medialle vielä kertoa, että millaista ruokaa on luvassa. Järjestelyvastuu on annettu joukkueenjohtaja Mika Kortelaiselle.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Pasi Mennander / Suomen Jääkiekkoliitto

Views: 40

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi