Ferrarit kaksoisvoittoon – Vettel lopulta ylivoimainen

Monacon Grand Prix päättyi sunnuntaina Ferrarien kaksoisvoittoon. Sebastian Vettel jätti Suomen Kimi Räikkösen taakseen. Ratkaisu tapahtui varikkokäyntien aikana.

Ferrarit karkasivat heti punaisten valojen sammuttua ja ero kasvoi kasvamistaan, mutta hieman ennen varikkokäyntejä Valtteri Bottas sai kaksikkoa kiinni. Räikkönen teki nopean itse nopean käynnin, mutta sen jälkeen Vettel pystyi takomaan semmoisia aikoja, että pysyi kärjessä oman käyntinsä jälkeenkin. Australian Daniel Ricciardo puolestaan pystyi käntämään taistelun kolmossijasta Bottaksen kanssa edukseen tuossa vaiheessa.

Vandoornen kaato pelästytti

Kisaa oli ajamatta 18 kierrosta, kun nuori belgialainen Stoffel Vandoorne taisteli Jenson Buttonin kanssa sillä seurauksella, että Vandoornen auto kääntyi kahdelle pyörälle muuria vasten. Tilanteesta selvittiin lopulta säikähdyksellä.

Turva-auton lähdettyä radalta Vettel karkasi uudelleen ja Räikkönen ajoi hänen perässään kakkoseksi. Valtteri Bottas joutui taistelemaan Red Bullien välissä ja suomalainen pystyi pitämään Max Verstappenin takanaan, mutta Ricciardoa mies ei pystynyt ohittamaan.

Tulokset:

  1. Sebastian Vettel Ferrari
  2. Kimi Räikkönen Ferrari
  3. Daniel Ricciardo Red Bull
  4. Valtteri Bottas Mercedes
  5. Max Verstappen Red Bull
  6. Carlos Sainz Toro Rosso
  7. Lewis Hamilton Mercedes
  8. Roman Grosjean Haas
  9. Felipe Massa Williams
  10. Kevin Magnusson Haas

Teksti: Jouni Mikola, Twitter: @JouniMikola

Views: 356

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi