Fera murskasi Lappajärven – Vilma Heinolalta loistava superpesisdebyytti

Fera teki mitä tahtoi, kun jumbojoukkue Lappajärvi vieraili Raumalla. (kuva: Jouni Mikola)

Rauman Fera pyöritti naisten superpesiksen jumbojoukkue Lappajärven Veikot pyörryksiin jaksoin 2-0 (7-1, 11-0). Ottelun raumalaishahmo oli ensimmäistä superin ottelua pelannut Vilma Heinola, jonka saldoksi tuli kaksi lyötyä ja yksi tuotu.

Lappajärvi teki ottelun ensimmäisen juoksun, kun Emmi Peltola kotiutti ensimmäisen aloittavalla Aleksandra Latvalan. Tuohon sitten eteläpohjalaisten ilonaiheet jäivätkin sillä Fera tuli tasoittavallaan rinnalle ja meni ohi. Ensin Tinja Töyrylä löi Jasmin Andreasenin kotiin. Jatkoa seurasi nopeasti, kun Heinola pamautti kakkosjatkeelle, ja sen tuloksena Eveliina Kesti kipitti kotiin. Lyönti oli honkajokelaislähtöisen Heinolan ensimmäinen naisten superissa. Pelinjohtaja Toni Ojala totesi, että kerroin edellisenä iltana Heinolan pelaavan.

– Vähän se kutsu yllätti. Pallo tippui juuri sinne minne sen suunnittelinkin putoavan, kommentoi Heinola itse onnistumistaan.

Heinola on urheilijaperheestä, sillä hänen pikkuveljensä Ville pelaa Lukossa puolustajana. Kesän varaustilaisuudessa Winnipeg Jets huusi Ville Heinolan numerolla 20.

Fera takoi ensimmäiselle jaksolle vielä viisi juoksua, kun mailan varressa onnistuivat Eveliina Kesti,Vilma Mäkelä sekä vielä lisäksi Heinola ja Töyrylä. Kotiin puolestaan kipaisivat Andreasen, Töyrylä, Niina Nukarinen, Kati Tanhua sekä Tilda Tuomi.

– En mä tiedä mistä tämä kumpuaa, mä teen vain parhaani. Puhuimme ennen peliä, että pitää saada hyvä fiilis, kommentoi Feran ykköspalkittu Andreasen.

Fera iski hämäläisnumerot

Fera laittoi heti toisen jakson alkuun luuta Lappajärven kurkkuun, sillä ensimmäisen aloittavalla raumalaisjoukkue paukutti jo viisi juoksua. Mailan varressa onnistuivat Kesti kahdesti ja Mäkelä kerran sekä vielä Venla Tanhua ja Tuomi. Kotiin kipaisivat Miia Tervonen sekä Nukarinen kahdesti ja vielä Andreasen sekä Kati Tanhua.

Toinen vuoropari olikin sitten Feran ainoa huono vuoro sunnuntai-iltana, sillä joukkueelle tuli siinä kaksi nopeaa kopinnostopaloa. Kolmannessa sitten Karoliina Koski ehätti kotipesän turvaan Kestin lyönnillä. Seitsemås juoksu syntyi, kun Tervonen karkasi harhaheiton turvin kotiin.

– Taas oli vaikea ilta, sillä ei meillä ollut oikeastaan mitään jakoa sisä- eikä ulkopelissä, totesi Lappajärven pelinjohtaja Ville Laitila.

Fera kaunisteli numeroitaan vielä neljännen aloittavalla neljällä juoksulla, kun mailan varressa onnistuivat Töyrylä, Mäkelä, Kesti ja Laura Pohjola. Kestin saldo ottelussa oli kuusi lyötyä ja yksi tuotu. Neljännen aloittavalla kotiin vielä ehättivät Andreasen, Nukarinen, Töyrylä sekä Heinola.

Feran jokainen pelaaja onnistui Topteam-Areenan sunnuntai-illassa ainakin kertaalleen lyömään tai tuomaan juoksun.

– Meillä on ollut koko kauden sisäpeli vähän nihkeää, no tänään sitten saatiin tuohon parannusta, sillä meille osui vain yksi huono sisävuoro. Vähän rukkasimme löyntijärjestystä, kun Jassu (Andreasen) tuli kakkoseksi. Hän saikin varmaan ihan ansaitusti ykköpalkinnon. Tuota Nukarisen Niinan vaihtopeliä on todella ilo katsoa. Ulkopeliin pitää olla tyytyväinen, kun kaveri pidetään alle kymmenessä kolmostilanteessa. Tänään oli asenne ja laatu kohdillaan, totesi Feran pelinjohtaja Toni Ojala.

Palkitut:

Fera:

I: Jasmin Andreasen
II: Eveliina Kesti

Lappajärven Veikot:

I: Kaisa Jaakkola
II: Linda Viita

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 275

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi