Fera jatkoi voittoputkeaan pitkän kaavan mukaan

Feran nuori Tinja Töyrylä oli tänäänkin lyönnissä. (kuva: Jouni Mikola)

Rauman Fera ja Oulun Lipottaret väänsivät naisten superpesismatsin todella pitkän kaavan mukaan, sillä Topteam-Areenalla pelattu ottelu kesti lähes kolme tuntia. Lopulta kaksi pistettä jäi Raumalle jaksoin 2-1 k (5-1, 2-3, 0-0, 4-3),

Ensimmäinen jakso oli Feran näytöstä, ja juoksujen teon raumalaisryhmä aloitti toisen vuoroparin aloittavalla, kun mailan varressa onnistui Meea Lehtinen kotiuttaen Krista Fominin. Melko pian tuon jälkeen Miia Tervonen karkasi kotiin harhaheiton turvin.

Kolmannen aloittavalla Lehtinen kotiutti toistamiseen Fominin ja jatkoa seurasi, kun mailan varressa onnistuivat vuorollaan Tinja Töyrylä ja Tilda Tuomi. Kotiin Töyrylän ja Tuomen lyönneillä kirmaisivat Lehtinen ja Vilma Mäkelä. Kolmannen tasoittavalla Lipottarien Siri Eskola löi oululaisten jakson ainokaisen kotiuttaen Iida Tossavaisen.

– Ehdottoman pettynyt tähän lopputulokseen. Ei ollut oikein sisä- eikä ulkopeli tänään mitenkään hyvää, totesi oululaisten ykköspalkittu Eveliina Lämsä.

– Menihän se ihan hyvin, ei voi valittaa. Joukkue on ihan uudestisyntynyt sen Lappajärvi-pelin jälkeen, totesi puolestaan Feran ykköspalkittu Meea Lehtinen.

Tuo Lehtisen mainitsema Lappajärvi-peli oli se edellinen kotiottelu ja siinä vierasjoukkue otti historiansa ensimmäisen kolmen pisteen voiton superissa. Raumalaiset pitivätkin sen jälkeen palaveria ja se näyttää auttaneen, sillä nyt joukkue on kolmen pelin voittoputkessa. Fera on kaatoi viime viikon kahdessa vierasottelussaan sekä Seinäjoen Maila-Jussit että Jyväskylän Kirittäret puhtaasti 2-0.

Osat vaihtuivat

Fera karkasi toisen jakson toisen tasoittavalla jo 2-0 -johtoon, kun Lehtinen ja Töyrylä onnistuivat vuorollaan mailan varressa. Kotiin lyöntien seurauksena kipittivät Venla Tanhua ja Tervonen.

Lipottaret tuli kuitenkin kolmannen aloittavalla rinnalla, kun Juulia Salosen ja Eveliina Hildenin lyönneillä kotiin ehättivät Roosa Törmänen ja Eveliina Lämsä. Oululaiset menivät johtoon neljännen aloittavalla, kun Eskola kotiutti Lämsän. Fera ei onnistunut enää tasoittavallaan tekemään juoksua hyvistä paikoistaan huolimatta.

Supervuorokaan ei tuonut ratkaisua ja niinpä ratkaisua jouduttiin hakemaan kotiusjuoksukilpailusta ja siinä ratkaisu nähtiin vasta neljännellä kierroksella. Ratkaisun iski illan ykköslyöjä Lehtinen, joka onnistui kotiutuksissaan kaikkiaan kolmesti.

– Tämä pinna Satakunnan kierrokselta ei missään nimessä tyydytä. Tuo kotarihäviö harmittaa erityisesti, kun olimme jo aika lähellä voittoa, mutta kaveri rynni rinnalle ja ohi, totesi oululaisten pelinjohtaja Seppo Salmela.

– Meiltä tänään hyvä peli ulkona, saimme paljon välipaloja. Lyöntejä emme saaneet ihan sinne minne olisimme halunneet. Kaksi pistettä lämmittää, mutta viimeisen vuoron kaverin voittojuoksu harmittaa, mutta tämä oli siis hyvä peli meiltä, sanaili puolestaan Feran pelinjohtaja Tuomo Pekkala.