Fera haastoi hallitsevan mestarin – Kirittäret voitti

Fera laittoi hallitsevan Suomen Mestarin Kirittäret ahtaalle.

Maanantai-iltana Rauman Otanlahdessa pelattiin tiukka Naisten Superpesisottelu Rauman Feran ja hallitsevan Suomen mestarin Jyväskylän Kirittärien välillä. Ottelu eteni aina supervuoroon ja lopulta Kirittäret vei voiton jaksoin 2-1 (2-1, 2-3, 1-0).

– Alku oli meiltä erittäin heikko. Olimme valmistautuneet pelin hyvin, mutta emme saaneet peliä yhtään rullaamaan. Toisella jaksolla sitten kaikki olikin parempaa. Mikäli tuo haasto olisi kääntynyt meitä vastaan, niin mietimme sille jo varasuunnitelmaa, paalutti Feran pelinjohtaja Jyrki Pellonperä.

Ensimmäinen jakso oli puolin ja toisin hapuilua, sillä kumpaisellakin joukkueella oli ainoastaan kolme kolmostilannetta. Jyväskyläläisjoukkue oli sen verran tehokkaampi, että onnistui kotiutuksissaan kahdesti. Vierailta mailan varressa onnistuivat Raumalla pesäpallo-oppinsa saanut Tinja Töyrylä sekä Sara Kujanen. Kotiin puolestaan kipaisivat Elsa Nyman ja Eeva Mäki-Maukola. Feran ainokaisen löi Henna Suominen ja tuolla lyönnillä kotipesän turvaan ehätti Miia Puolakka.

– Oli aika vaikea peli meiltä, kun emme saaneet sisäpeliä rullaamaan. Joukkueemme vahvuutta osoitti se, että pystyimme vääntämään lopulta supervuorossa voiton, sanaili vieraiden ykköspalkittu Tinja Töyrylä.

Toisella jaksolla trilleriloppu

Toisen jakson ensimmäisen tasoittavalla Fera siirtyi kuskin paikalle, kun Aurora Frantsila kotiutti Jasmin Andreasenin. Kirittäret tuli puolestaan rinnalle toisen aloittavalla, kun TinjaTöyrylä kotiutti Eeva Mäki-Maukolan. Kolmannen aloittavalla Kirittäret menikin sitten jo ohi, kun Eveliina Rantonen kipaisi kotiin Sara Kujasen lyönnin turvin. Fera oli kuitenkin päättänyt taistella ja niinpä lopulta neljännen tasoittavalla ensin Henna Suominen kotiutti Miia Puolakan ja sitten seuraavasta tilanteesta Eveliina Kesti kotiutti Jasmin Andreasenin. Kirittäret haastoi kuitenkin tuon tilanteen ja niinpä pelituomari Mikko-Jussi Laakso kipaisi Ruudun ulkolähetysautolle tarkistamaan tilanteen. Tuomio ei kuitenkaan muuttunut ja niin Fera juhli jaksovoittoa.

– Olin aika varma tuomiostani, mutta meni tarkastamaan tilanteen, totesi Laakso.

Fera aloitti supervuoroparin sisävuorossa, mutta ei onnistunut lyömään kaivattua juoksua. Kirittäret puolestaan onnistui sitten tekemään sen voittoon vaadittavan juoksun, kun Jutta Myllyniemi löi ja Eeva Mäki-Maukola kipaisi kotiin.

– En oikein osaa sanoa, että mistä tänään kiikasti. No ainakin kaverin lukkari oli todella hyvä. Ulkopelimme oli pääsääntöisesti hyvää ja plussaa oli se, että pystyimme vääntämään voiton, paalutti Kirittärien pelinjohtaja Matias Kitola.

Tuo Kitolan kehuma Feran lukkari oli Laitilan Jyskeessä pesisoppinsa saanut Ilona Hakoniemi, joka itse tappion jälkeen ei luonnollisestikaan ollut ihan tyytyväinen. Hakoniemen illan huippuhetkiin kuului kaksi hienoa kärpästä kakkospesältä.

– Oli vähän sähläämästi koko peli. En voi olla ihan tyytyväinen iltaani, totesi Feran ykköspalkittu Hakoniemi.

Palkitut:

Fera:

I: Ilona Hakoniemi
II: Jasmin Andreasen

Kirittäret:

I: Tinja Töyrylä
II: Eeva Mäki-Maukola

Teksti ja kuva: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 51

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi