FC Lahti kaatoi HIFK:n erikoisten maalien illassa

FC Lahti iloitteli HIFK:n kumoon numeroin 4-1 (2-1) ja nuosi sarjassa kuusi pykälää neljänneksi. IFK Mariehamn tyrmäsi saarella puolestaan FC Interin 5-0 (3-0).

Ottelua ei oltu pelattu vielä kymmentä minuuttia, kun mustapaitaiset lahtelaisisännät johti jo 2-0. Lahtelaisten johtomaalin ohjasi Matias Hänninen epäonnekseen omaan verkkoon. Neljä minuuttia myöhemmin Santeri Hostikka lisäsi FC Lahden etumatkaa chippaamalla pallon yli Saku Erikssonin. HIFK odotti, että tuomari olisi tilanteessa viheltänyt keskialueelta vapaapotkun ja lopettivat juoksemisen, niinpä Hostikka käytti tilanteen hyödykseen.

Vajaa puoli tuntia oli pelattu ja HIFK tuli peliin mukaan, kun Mikael Forssell tuikkasi paluupallon vitosen viivalta Aleksandr Vasyutinin selän taakse. Hetkeä myöhemmin Jani Backmanille avautui avopaikka tasoitukseen, mutta Vasyutin torjui miehen vedon kulmuriksi. Myös toisessa päässä nähtiin huippupelastus, kun Eriksson nyrkkeili pallon väljemmille vesille.

Kavennusmaalin jälkeen HIFK oli se painostavampi osapuoli tilastojen mukaan, sillä pallonhallinta heillä 60 prosenttisesti ja maalipaikatkin 5-3.

Jani Backmanille toinen varoitus puoliajalla

FC Lahti lisäsi johtoaan heti toisen puoliajan alkuun, kun HIFK-puolustaja potkaisi pallon Loorents Hertsin jalkaan ja siitä peliväline kimposi ohi hölmistyneen Erikssonin. HIFK:n Backman oli saanut  toisen varoituksensa jo tauon aikana ja niinpä miehen ottelu jäi siihen.

FC Lahti iski vielä kertaalleen, kun Hendrik Helmke pelasi Marko Simonovskin vapaaksi boksiin ja makedonialainen sijoitti pallon tyylikkäästi takakulmaan. Tämä voitto nosti lahtelaiset sarjassa kuusi pykälää ylöspäin neljänneksi.

Maalit:

4. 1-0 Matias Hänninen (oma maali)
8.2-0 Santeri Hostikka
26. 2-1 Mikael Forssell
46. 3-1 Loorents Hertsi Hendrik Helmke)
81. 4-1 Marko Simonovski (Helmke)

Kokoonpanot:

FC Lahti: Vasyutin | Jovanovic, Kärkkäinen, Taimi | Hauhia, Paananen (39. Kuningas), Helmke, Hertsi | Garcia Dutra, Simonovski, Hostikka (75. Nazimov)

HIFK: Eriksson | Lody, Raimi (53. Anyamele), Kuusijärvi | Backman, Terävä, Halme, Gela (70. Ristola), Hänninen | Forssell (75. Mäkelä), Sihvola

Aleksei Kangaskolkka johdatti saarelaisten ilotulitusta

IFK M:hamn – FC Inter  5-0  (3-0)

IFK:n maaleista kaksi teki Aleksei Kangaskolkka ja hukkasipa mies vielä toisen rankkareistaan. Vihreävalkoisten muut onnistujat oli Brian Span, Robbin Sellin ja Rezgar Amani.

Teksti: Jouni Mikola, Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi