Espanja iski päätään Saksan muuriin

Saksa jalkapallon EM-kisojen B-lohkon myöhäisottelussa Espanjan 2-0 (2-0). Saksa myös varmisti samalla paikkansa puolivälierissä.

Ottelua oli pelattu pari ja puoli minuuttia, kun Klara Bühl jo vei Saksan johtoon Espanjan maalivahti Sandra Panosin kaamean virheen jälkeen. Parikymmenen minuutin pelin jälkeen Mariona Caldentey laukoi 16-kaarelta, mutta pallon meni hiuksenhienosti yli maalin. Jatkossa Espanja piti palloa ja oli pari kertaa lähellä. Vanha sanonta kertoo, että jos et tee, niin kaveri tekee. Noin kävi myös nyt, sillä vajaan 40 minuutin pelin jälkeen Felicitas Rauchin kulmuri tuli etutolpalle ja siitä Alexandra Popp puski sen takakulmaan.

Espanja hallitsi toisellakin puoliajalla palloa, mutta todella vaaralliset paikat olivat todella harvassa. Toisaalta Saksan puolustus oli pelissä umpirautaa tai kuten Ylen kommentaattori Marianne Miettinen sanoi se on kuin pystyssä oleva Berliinin muuri. Tähän tappioon päättyi Espanjan kaksi ja puoli vuotta kestänyt tappioton putki.

Maalit:

3. 1-0 Klara Bühl
37. 2-0 Alexandra Popp (Felicitas Rauch)

Kokoonpanot:

Saksa: Frohms | Rauch (62. Kleinherne), Hegering, Hendrich, Gwinn | Magull (46. Lattwein), Däbritz (72. Dallmann), Oberdorf | Bühl (87. Brand), Popp (62. Wassmuth), Huth

Espanja: Panos | Ouahapi, Mapi Leon, Paredes, Batlle | Caldentey (84. Guerrero), Guijarro, Aleixandri Lopez (70. del Castillo), Bonmati, Garcia (62. Pina) | Garcia Cordoba (70. Cardona)

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi