EräViikingit vahvistuu maajoukkuepelaajilla

EräViikinkien naisissa on puhaltanut kevään aikana uusia tuulia. Markus Huhtimo otti päävalmentajan pestin vastaan, jonka jälkeen joukkuetta on rakennettu määrätietoisesti menestystä silmällä pitäen.

– Haluamme olla maailman suurimman salibandyseuran ohella myös paras seura. Yksi keskeisimmistä asioista tätä tavoitetta silmällä pitäen on ollut naisten liigajoukkueen profiilin nostaminen, EräViikinkien urheilujohtaja Joonas Naava valaisi.

– Meillä on seurassa ehjä ja jokaisen ikäluokan kattava tyttöpuoli, ja siihen halusimme myös edarin, joka on sekä toiminnallisesti että laadullisesti kilpailukykyinen jatkossa.

Viime kauden joukkueesta 14 pelaajaa jatkaa myös tulevalla kaudella EräViikingeissä. Heidän lisäkseen joukkuetta vahvistetaan muun muassa maajoukkuemaalivahti Laura Loisalla sekä maajoukkuepuolustaja Trine Sällströmillä ja hyökkääjä Daniela Westerlundilla.

– Paljon on tullut pelaajia eri suunnista, että sillä tavalla opitaan vielä tutustumaan toisiimme paremmin. Joukkueessa on ollut tosi hyvä fiilis ja kaikki haluavat olla täällä sekä tehdä yhdessä hommia kautta kohti, Sällström iloitsi.

Vaikka Sällström sekä Westerlund ovat maajoukkueen porttejakin jo kolkutelleet ja päässeet pelaamaan siellä, niin silti heidän tavoitteenaan on edelleen kehittää omaa pelaamistaan, joka on molemmilla ollut myös yksi syy, miksi valitsivat EräViikingit.

– Näin, että nyt on aika ottaa itse askelia ja enemmän vastuuta. Kuulin, että tänne on tulossa nuori ryhmä, niin se oli kun saa itselleen parhaan mahdollisen ympäristön kehittyä ja ottaa sitä vastuuta, Westerlund mietti.

Edellä mainittujen pelaajien lisäksi myös maajoukkuekokemusta on Mirva Laitisella sekä Sara Piispalla.

– Olen todella iloinen, että saimme juuri ne pelaajat, jotka valmennus halusikin mukaan: eteenpäin meneviä, tavoitteellisia pelaajia sekä useampi maajoukkuekokemusta omaava pelaaja, Naava kiteytti.

Joukkueen päävalmentajaksi nimettiin jo maaliskuussa Markus Huhtimo ja hänelle avuksi nimitettiin Timi Suonpää sekä Marko Vaittinen. Joukkueen valmennusta on sen jälkeen täydennetty ja maalivahdeista vastaa Tony Bäcksbacka sekä fysiikasta Jouni Hämäläinen.

– Jouni on käytännössä meidän joukkueen isähahmo, kun itsekin olen välillä sellainen “koneet käy ja kukaan ei ole ohjaamossa”-hahmo välillä, niin se on sitten sellainen, joka vetää suitsista vähän minuakin matkan varrella, Huhtimo heitti.

– Meillä on Jounin kanssa hyvä historia, tehtiin Viikingeissä muutama vuosi kimpassa hommia ja sitten itse oltiin yhdessä maajoukkueessa. Kyllä mä näen Jounilla vahvuudeksi tuon fyysisen puolen osaamisen plus sitten sen, että hänellä on valtava kokemus pelaajan kuntouttamisesta.

EräViikingeillä on sopimuksia nyt 26 kappaletta:

Maalivahdit:
Milla Jaatinen
Laura Loisa (Classic)
Sanna Viitanen

Kenttäpelaajat:
Minttu Broström
Pinja Jaakkola (M-Team)
Liisa Kantokorpi
Nea Korhonen
Mirva Laitinen (SB-Pro)
Iina Latvala (PSS)
Matilda Lindström (SB-Pro)
Daniela Markelin (SB-Pro)
Milla Murtomäki
Liisi Muurinen
Taru Nordman (M-Team)
Maura Paajanen (M-Team)
Sara Piispa (SB-Pro)
Tuuli Rannala
Leena Rusanen
Milja Saarikoski
Silja Stolpe
Sara Suur-Hamari
Trine Sällström (M-Team)
Noora Tervonen
Aino Tuokkola
Elina Vanhanen (M-Team)
Daniela Westerlund (SB-Pro)
Anna Yli-Kojola

Päävalmentaja
Markus Huhtimo

Valmentajat:
Timi Suonpää
Marko Vaittinen
Tony Bäcksbacka

Joukkueenjohtajat:
Tiina Heinänen
Ilkka Levä
Matti Pasanen
Janne Murtomäki

Hieroja:
Jouni Hämäläinen

Huoltajat:
Ari Paavilainen
Maarit Rastas

Media:
Juho Kojima (Videot)

Views: 176

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi