Entinen maajoukkuehyökkääjä vaihtoi peliuran agentin hommiin

Helsingin Jäähallissa on pelattu viikonlopun aikana junioreiden Final Weekendiä. Viikonloppu on tuonut katsomoon myös jääkiekon parissa työskenteleviä agentteja sekä scoutteja. Hallin käytävällä lauantai-iltana tepasteli monelle kiekko aktiivisesti seuraavalle tuttu hahmo, Timo Pärssinen.

Pärssinen vaikuttaa nykyään pelaaja-agenttina 3Goals Promotionilla, Juuso Pulliaisen perustamassa agenttifirmassa. Pelaaja-agentin tehtävien lisäksi lohjalaislähtöinen entinen maajoukkuehyökkääjä toimii myös 3Goals Promotionin toimitusjohtajana.

– Työn puolesta olen agentin hommissa. Siellä on meillä muutama asiakas pelaamassa, niin totta kai käydään näitä pelejä katsomassa, Pärssinen totesi.

Aktiiviurallaan Pärssinen neljässä eri maassa ja useammassa eri joukkueessa. Hän on nähnyt läheltä sen, mitä pelaajan elämä on. Ura päättyi keväällä 2015 TuTon riveissä Mestiksessä, mutta sitä ennen mies ehti pelaamaan 469 liigapeliä. Ruotsissa tilille kertyi reilu 200 ottelua ja lisäksi pelejä on pelattu Sveitsissä sekä Pohjois-Amerikassa.

Neljä tasaista joukkuetta välierissä

Nykyisin pelaamisen sijaan mies istuu katsomossa seuraamassa asiakkaidensa pelaamista. Pärssinen kertoo, että hän seuraa muun muassa liigaa jokaisella pelikierroksella, mikäli ei ole katsomossa, niin peliä katsotaan television välityksellä.

– Vauhtia on tullut viime vuosina huomattavasti lisää ja se on kyllä tehnyt viihdearvolle hyvää, Pärssinen myhäili.

Liigassa pelataan parasta aikaa välieriä ja kaksi Pärssisen vanhaa seuraa, HPK sekä HIFK ovat mukana karkeloissa edelleen. Ne eivät pelaa keskenään, vaan HPK taistelee finaalipaikasta Tapparaa vastaan ja HIFK Kärppiä.

– Siellä on nyt neljä niin tasaista porukkaa, niin kuin pelitkin ovat näyttäneet. Vaikea on sanoa, kuka mestaruuden vie, Pärssinen pohti.

Kakolla mahdollisuus olla ykkösvaraus

Agenttina hänellä on pelaajista hyvä käsitys, missä markkinoilla mennään ja minkä tasoisia pelimiehiä on liikkeellä. Muutaman kuukauden päästä kesäkuun loppupuolella järjestetään myös NHL:n draftaustilaisuus, jossa tullaan valitsemaan suomalaisiakin pelaajia NHL-seuroihin. Mielenkiinto koko maailmalla, mutta myös Pärssisellä kohdistuu Turun suuntaan.

– Uskon kyllä, että siellä menee hyvä määrä suomalaisia. Totta kai mielenkiinnolla seuraan, että mitä Kaapolle (Kakko) tapahtuu. Kuitenkin pitkään häntä seurannut, kun oman pojan kanssa samassa joukkueessa pelannut. On ollut hienoa nähdä, millaisen pompun on ottanut, Pärssinen iloitsi.

Suomalaispelaajaa ei ole koskaan valittu NHL-draftissa ensimmäisenä, mutta Pärssinen myöntää Kakolla olevan siihen hyvät mahdollisuudet.

Teksti ja kuva: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi