Englanti taas lähempänä unelmaansa – Ruotsi kotiin

Englanti on taas askeleen lähempänä unelmaansa, sillä joukkue kaatoi Samarassa pelatussa puolivälieräottelussa Ruotsin 2-0 (1-0). Englannin osumat viimeistelivät Harry Maguire ja Dele Alli.

Ensimmäiset puoli tuntia oli aika tapahtumaköyhää pallottelua. Harry Kane pääsi kertaalleen vetämään 16-rajalta, mutta veto painui hieman ohi. Ruotsin vastaava paikka painui puolestaan yli.

Kolmekymmentä minuuttia oli juuri täyttymässä, kun Ashley Youngin kulmapotku leijaili 16-alueen keskelle, ja sieltä Harry Maguire puski pallon verkkoon. Ensimmäinen neljävitonen oli juuri päättymässä, kun Raheem Sterling pääsi karkuun, mutta Robin Olsen tuli hienosti vastaan estäen maalinteon.

Pallonhallinta oli Englannilla 61 prosenttisesti ja joukkueen kahdesta laukauksesta toinen meni kohti maalia. Ruotsi pääsi laukomaan neljävitosella vain kerran.

Dele Alli päätti Ruotsin kisat

Toista puoliaikaa oli pelattu minuutin verran, kun Marcus Berg sai keskityksen vasemmalta vitosen viivalle, mutta Jordan Pickford torjui tuon puskun alakulmasta yhdellä kädellä. Dele Alli tuplasi Englannin johdon, kun ottelua oli pelattu hieman alle tunti. Jesse Lingard antoi tuohon osumaan hienon keskityksen 16-rajalta.

Melko pian tuon osuman jälkeen Pickford pelasti Englannin takaiskulta, jopa kahteen otteeseen. Reilu seitsemänkymppiä oli pelattu, kun Berg pääsi laukomaan rangaistuspilkun tietämiltä, mutta miehen kuti painui toiseen kerrokseen.

Viimeisen vartin Englanti lähinnä keskittyi puolustamaan johtoaan, mutta Ruotsikaan ei enää tosissaan pystynyt uhkailemaan Jordan Pickfordin vartiomaa maalia. Näin Englanti kohtaa keskiviikkona pelattavassa välieräottelussa joko Kroatian tai Venäjän.

Maalit:

30. 1-0 Harry Maguire (Ashley Young)
58. 2-0 Dele Alli (Jesse Lingard)

Kokoonpano:

Englanti: Pickford | Maguire, Stones, Walker | Henderson (85. Dier) | Alli (77. Delph), Lingard, Young, Trippier | Kane, Sterling (90+1 Rashford)

Ruotsi: Olsen | Augustinsson, Granqvist, Lindelöf, Krafth (85. Jansson) | Forsberg (65. Olsson), Ekdal, Larsson, Claesson | Toivonen (65. Guidetti), Berg

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 302

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi