Englanti raivasi tiensä finaaliin – Alessia Russo taituroi kantapäällään kisojen maalin

Englanti oli tyly emäntä Sheffieldin Bramall Lanella palatussa EM-välierässä voittamalla Ruotsin maalein 4-0 (1-0). Englannin tehokkain oli Bethany Mead, joka teki yhden maalin ja syötti kaksi.

Ensimmäisen puolituntisen aikana Englanti hallitsi palloa, mutta ei saanut murrettua Ruotsin prässiä. Ruotsalaisten paras paikka siunaantui Stina Blacksteniukselle, joka puski pallon poikkiputkeen, kun noin kymppi oli pelattu. Englanti iski noin puolen tunnin pelin jälkeen, kun Lucy Bronze keskitti oikealta nopean vastahyökkäyksen päätteeksi ja Bethany Mead laukoi rangaistusalueen keskeltä tarkasti takakulmaan.

Toista neljävitosta oli pelattu minuutin verran, kun Englanti sai kulmapotkun ja sen jälkeen Bronze tuplasi puskullaan emäntien johdon. Puoliaikaa oli pelattu 20 minuuttia, kun Stina Blackstenius ohjasi kulmapotkun jälkitilanteesta poikkiputken alle, mutta Mary Earps pystyi venymään huippuluokan torjuntaan. Tuosta kului pari minuuttia, kun Englannin supervaihtopelaaja Alessia Russo taisi tehdä kisojen komeimman maalin. Russo nimittäin seurasi Hedvig Lindahlin torjunnan ja pamautti pallon kantapäällään verkkoon. Kahdeksan minuuttia myöhemmin Francesca Kirby laukoi paristakympistä pallon Lindahlin käsien kautta takakulmaan. Tämän tuloksen myötä Englanti kohtaa Wembleyllä pelattavassa finaalissa voittajan ottelusta Ranska – Saksa. Englannin päävalmentaja Sarina Wiegman johdatti Hollannin EM-kultaan 2017 ja MM-hopeaan 2019.

Maalit:

34. 1-0 Bethany Mead (Lucy Bronze)
48. 2-0 Bronze (Mead)
68. 3-0 Alessia Russo
77. 4-0 Francesca Kirby (Mead)

Kokoonpanot:

Englanti: Earps | Daly (87. Greenwood), Williamson, Bright, Bronze | Walsh, Stanway (87. J. Scott) | Hemp, Kirby (79. Toone), Mead (86. Kelly)| White (57. Russo)

Ruotsi: Lindahl | Glas, Eriksson, Sembrandt (76. Bennison), Ilestedt (55. Andersson) | Björn, Asllani, Angeldal (51. Seger) | Jacobson (52. Kaneryd), Blackstenius (76. Hurtig), Rolfö

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 74

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi