Englanti murskasi Panaman – Harry Kane maalipörssin kärkeen

Englanti murhasi Panaman ensimmäisen puoliajan hurjastelullaan peräti 6-1 (5-0). Englannilta Harry Kane ja John Stones tekivät kaksi maalia mieheen.

Englanti iski nopeasti, sillä kahdeksannella minuutilla Kieran Trippierin antama kulmapotku leijali rangaistuspilkun tietämille, ja sieltä John Stones puski sen vasempaan alakulmaan. Heti seuraavassa tilanteessa Jordan Pickford esti panamalaisten maalintekoaikeet.

Reilun kahdenkympin jälkeen Panaman Fidel Escobar rikkoi rankkarialueella Jesse Lingardia, eikä tuomarilla ollut muuta vaihtoehtoa kuin osoittaa rangaistuspilkkua. Tuomitun rankkarin Harry Kane laukoi voimalla verkkoon. Lisää tuli, kun Jesse Lingard laukoi kierteisen vedon reilusta seitsemästätoista oikeaan yläkulmaan. Tuosta ei ehtinyt kauaa mennyt, kun Englanti teki hienon osuman ovelan vapaapotkukuvion jälkeen. Vapari pelattiin ensin 16-kaarelta vasemmalle ja sieltä maalin oikealle kulmalle Kanelle, joka jatkoi vitosen viivalle Raheem Sterlingille, mutta hänen yrityksensä Jaime Penedo torjui. Stones puski kuitenkin irtopallon verkkoon.

Neljäkymmentäviisi minuuttia oli jo täynnä, kun Englannille vihellettiin toinen rankkari ja sen Kane veti yhtä vakuuttavasti verkkoon kuin ensimmäisenkin. Tämänkin rankkarin aiheuttajana oli Escobar.

Harry Kane legendan rinnalle

Toisen neljävitosen alkuminuutit oli enemmän ja vähemmän pelailua, sillä Englanti näytti jo kylläiseltä, ja Panama oli alistunut kohtaloonsa. Reilun tunnin pelin jälkeen Englanti kuitenkin lisäsi johtoaan, kun Ruben Loftus-Cheek löysi Kanen puolustajien välistä, joka sitten ohjasi pallon kantapäällään maaliin.

Maali oli Kanelle mm-turnauksessa jo viides ja se nosti miehen maalipörssin kärkeen. Englannin kaikkien aikojen mm-kisamaalintekijälistalla Tottenhamin hyökkääjätähti nousi legendaarisen Geoff Hurstin rinnalle viiteen maaliin ja jaetulle kakkossijalle. Ykköspaikkaan on matkaa viisi maalia, sillä toinen legenda Gary Lineker on viimeistellyt pelaamissaan mm-turnauksen otteluissa kymmenen maalia.

Panama onnistui rikkomaan kuparisensa, kun Felipe Baloy viimeisteli 78. minuutilla maansa mm-turnaushistorian ensimmäisen maalin. Panaman fanit juhlivat katsomossa tuota maalia todella villisti. Baloy liukui oikealta tulleeseen keskitykseen ja ohjasi pallon alakulmaan.

Voitollaan Englanti varmisti jatkopaikkansa ja lohkon viimeisessä ottelussa joukkue pelaa Belgian kanssa siitä, että kumpi on ykkönen ja kumpi kakkonen.

Maalit:

8. 1-0 John Stones (Kieran Trippier)
22. 2-0 Harry Kane (rp)
36. 3-0 Jesse Lingard (Raheem Sterling)
40. 4-0 Stones
45+1 5-0 Kane (rp)
62. 6-0 Kane (Ruben Loftus-Cheek)
71. 6-1 Felipe Baloy (Ricardo Avila)

Kokoonpanot:

Englanti: Pickford | Maguire, Stones, Walker | Young, Lingard (63. Delph), Henderson, Loftus-Cheek, Trippier 70. Rose) | Kane (63. Vardy), Sterling

Panama: Penedo | Davis, Escobar, R. Torres, Murillo | J. Rodriguez, Godoy (63. Avila), Gomez (69. Baloy), Cooper, Barcenas (69. Arroyo) | Perez

Lohko G

1. Englanti 2 2 0 0 8-2 6
2. Belgia 2 2 0 0 8-2 6
____________________________________
3. Tunisia 2 0 0 2 3-7 0
4. Panama 2 0 0 2 1-9 0

Teksti. Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi