Eetu Koivistoisen hattutemppu oli Pelicansille liikaa

Lukko voitti vauhdikkaassa kamppailussa Lahden Pelicansin maalein 5-2 (1-1, 1-1, 3-0). Lukon sankari numero yksi oli joukkueen nelosketjun sentteri Eetu Koivistoinen, joka kirjautti neljä tehopistettä (3+1).

Erä oli vauhdikasta viihdettä ja ensimmäiseen viiteen minuuttiin verkko heilui kahdesti. Kumpikin joukkue osui kertaalleen. Lahtelaiset aloittivat maalinteon, kun ottelua oli pelattu vain 30 sekuntia. Jesse Saarinen pääsi nokikkain Lassi Lehtisen kanssa. Tuota tilannetta edelsi Lukolta kaamea vaihtovirhe.

Keltapaidat tulivat tasoihin nelisen minuuttia myöhemmin, kun Eetu Koivistoinen seurasi oman reboundinsa ja laittoi kiekon Juho Olkinuoran selän taakse.

Olkinuoralle kaksi jäähyä

Toisessakin erässä verkko heilui kahdesti ja tälläkin kertaa Pelicans osui ensin. Taavi Vartiainen oli lahtelaisonnistuja, kun erää oli pelattu nelisen minuuttia. Lukko tuli tasoihin kolmisen minuuttia myöhemmin, kun Tarmo Reunanen sivalsi Ville Heinolan esityöstä kiekon etukulmaan. Lukko pelasi tilanteessa ylivoimalla.

Erän lopulla Heikki Liedes nousi röyhkeästi alivoimatilanteessa maalille, mutta Olkinuora tuli eteen kampaten Lukko-hyökkääjän. Pienen mietinnän jälkeen Pelicans-maalivahdille vihellettiin kahden minuutin rangaistus. Liedes puolestaan luisteli suoraan koppiin rannettaan pidellen.

Koivistoinen viimeisteli hattutemppunsa

Kolmatta erää oli pelattu pari minuuttia, kun Koivistoinen laukoi Aaro Vidgrenin esityöstä illan toisen osumansa. Kolmisen minuuttia ennen loppua Koivistoinen ratkaisi pelin laukomalla kiekon tyhjään Pelicans-maaliin.

– Edellisen hattutemppuni olen tehnyt A-nuorten SM-liigassa Ilvestä vastaan, kommentoi Koivistoinen pelin jälkeen.
– Ennen oman pään aloitusta Rony (Ahonen) sanoi mulle, että jos voitamme aloituksen, niin lähde painamaan hyökkäykseen, niin me kyllä hoidamme kiekon sinne, jatkoi Koivistoinen.

Lukko iski vielä kertaalleen, ja sillä kertaa tyhjään verkkoon osui Justin Danforth. Tuohon osumaan esityön teki puolestaan Koivistoinen.

Pelicans pääsi ottelussa kuudesti ylivoimalle, mutta Lukko piti Liigan vaarallisimman ylivoimajoukkueen kurissa.