Eero Savilahti iski KooKoolle kolme maalia – Joakim Hilding ratkaisi Raumalla

Jääkiekon SM-Liiga pyörähti käyntiin perjantaina ja ensimmäiseltä kierrokselta voittajina jäältä poistuivat KaiPa, Kärpät, Tappara, JYP, Lukko, Sport ja KooKoo.

KalPa nollasi Jukurit Mikkelissä

Jukurit – Kalpa 0-3 (0-0, 0-2, 0-1)

Mikkelissä KalPa aloitti ratkomaan peliä toisessa erässä, kun Frank Gymer ja Alex Lavoie osuivat neljän minuutin välein. Viimeisen kuopiolaisosuman iski ylivoimalla Alexander Ruuttu, kun päätöserää oli pelattu reilu kymmenen minuuttia

Charles Bertrand Kärppä-sankari Hämeenlinnassa

HPK – Kärpät 1-2 (1-1, 0-0, 0-1)

Hämeenlinnassa nähtiin tiukka peli ja sen ratkaisun ampui oululaisten ranskalaishyökkääjä Charles Bertrand päätöserän neljännellä minuutilla. Kärppien ensimmäisen maalin teki Jasse Ikonen. HPK:n ainokaisen viimeisteli Janne Lahti

Tapparalle ensimmäinen Tampeereen paikallinen

Ilves – Tappara (0-1, 0-2, 0-0)

Tapparan tehomies Hakametsässä oli kaksi syöttöpistettä kerännyt Matti Järvinen. Kirvesrintojen maalit viimeisteli Valtteri Kemiläinen, Jukka Peltola ja Otso Rantakari.

JYP iski toiseen erään kolme maalia

JYP – HIFK 4-2 (1-2, 3-0, 0-0)

HIFK johti vielä avauserän jälkeen, kun verkkoa heiluttivat Teemu Eronen ja Juha-Pekka Haataja. Jyväskyläläisten erän ainokaisen viimeisteli Robert Rooba.

Toisessa erässä tahti muuttui ja JYP iski kiekon kolmesti Niklas Bäckströmin selän taakse. Maalintekijöinä olivat Rooba ja Antti Suomela kahdesti.

Joakim Hilding ratkaisi jatkoajalla Lukolle

Lukko – TPS 1-0 (0-0, 0-0, 0-0, 1-0)

Raumalla ainoa maali nähtiin vasta jatkoajalla, kun Joakim Hilding laukoi kiekon turkulaisten maalivahdin Oskari Setäsen selän taakse.

Ottelun sankareita olivat ehdottomasti maalivahdit, sillä Lukon Kaapo Kähkönen ehti kiekon tielle peräti 29 kertaa ja Setänenkin torjui 23 kertaa.

Sportilla viisi eri maalintekijää Lahdessa

Pelicans – Sport (1-0, 1-3, 1-2)

Vaasan Sport haki kolme pistettä Lahdesta ja vaasalaisten maalintekijöinä toimivat Mikko Laine, Olavi Vauhkonen, Antti Kalapudas, Markus Nenonen ja Filip Riska.

KooKoolle murskavoitto Lappeenrannasta – Eero Savilahdelle kolme maalia

SaiPa – KooKoo (0-1, 1-3, 0-3)

KooKoo kävi murskaamassa SaiPan numeroin 7-1 ja Eero Savilahti laukoi kiekon kolmesti lappeenrantalaisten maaliin. Kouvolalaisten muut maalintekijät oli Keränen kahdesti sekä Mikko Virtanen ja Patrick Björkstrand, SaiPan ainokaisen viimeisteli David Goodwin.

Teksti: Jouni Mikola, Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi