Eeli Tolvanen lähes suoraan lentokoneesta Kanadan kaatajaksi

Leijonat oli kuin uudestisyntynyt keskiviikkoisen Tanska-tappion jälkeen, sillä lauantai-iltana Kanadan tähtlsikermä kaatui loistavan esityksen jälkeen numeroin 5-1 (3-1, 0-0, 2-0 ). Yksi joukkueen sankareista oli lähes suoraan lentokoneesta Herningin jäälle tullut Eeli Tolvanen.

Avauserän alkuminuuteilla kumpikin pääsi kertaalleen ylivoimalle, mutta tuossa vaiheessa ei onnistumisia vielä tullut. Leijonat avasi maalitilinsä, kun vajaa yhdeksän minuuttia oli pelattu. Mikko Rantanen yritti syöttää maalille, mutta Brayden Schenn ohjasi kiekon epäonnekseen ohi hölmistyneen Curtis McElhinneyn.

Suomi sai nauttia johdostaan kolmisen minuuttia, sillä vajaan 12 minuutin pelin jälkeen Jean-Gabriel Pageaun laukaus b-pisteen ulkokaarelta yllätti Harri Säterin. Suomi siirtyi uudelleen johtoon pari minuuttia myöhemmin, kun Janne Pesonen ohjasi maalinedustalta Markus Nutivaaran laukauksen verkkoon.

Rantanen vei Leijonat jo kahden maalin johtoon, kun Nousiaisten mies mies vippasi ylivoimalla kiekon rystyltä yli McElhinneyn. Tuon jälkeen vaahteralehtien maalille luisteli Darcy Kuemper.

Tiukkaa alivoimapeliä

Kakkoserässä ainoat tilastomerkinnät oli viisi kahden minuutin rangaistusta. Suomelle niistä vihellettiin kaksi ja Kanadalle siis kolme.

Säteri torjui erässä kahdeksan kertaa, kun taas virkaveli Kuemper selvisi viidellä. Leijonat oli muutamaan otteeseen pulassa puolustusalueellaan, mutta Säteri pystyi pitämään maalinsa puhtaana. Kanada vei aloitukset toisessa erässä niinkin selvästi kuin 11 – 3.

Eeli Tolvanen ratkaisi

Päätöserässä Leijonat tappoi ensin alivoiman ja sitten viiden minuutin pelin jälkeen Eeli Tolvanen vei joukkueen jo kolmen maalin johtoon. Tuosta kului vain kymmenen sekuntia, kun duo Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho juonivat Leijonien viidennen osuman, Teräväinen toimi viimeistelijänä.

Erän lopulla lopulla ei maaleja enää nähty, mutta otteet vähän kovenivat. Tuon seurauksena Kanadalle vihellettiin neljä jäähyä ja Suomelle kolme. Kanadan kakkosista Connor McDavidille vihellettiin neljä minuuttia korkeasta mailasta.

Leijonien urakka jatkuu huomenna Saksaa vastaan.

– Oli hyvä valmistautuminen peliin ja nyt oli myös hyvää sitoutumista. Tästä pitää nyt jatkaa heti huomenna. Meillä on jo yksi huono kokemus, niitä ei kaivata lisää, paalutti päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Maalit:

8.50 0-1 Mikko Rantanen
11.58 1-1 Jean-Gabriel Pageau (Bo Horvat)
13.48 1-2 Janne Pesonen (Markus Nutivaara, Eeli Tolvanen) yv
16.35 1-3 Rantanen (Mikael Granlund, Teuvo Teräväinen) yv
45.17 1-4 Tolvanen
45.27 1-5 Teräväinen (Sebastian Aho, Tommi Kivistö)

Torjunnat:

Curtis McElhinney: 6+ – + – = 6
Darcy Kuemper (16.35): 1+5+5 =11
Harri Säteri: 11+8+11 = 30

Jäähyt:

Kanada: 11×2 min
Suomi: 8×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi