Dramaattinen Tanska-peli vuoden sykähdyttävin hetki – “Kyllähän se oli uskomattoman traumaattinen peli”

Vuoden 2021 sykähdyttävimmästä hetkestä vastasi Huuhkajat, kun kohtasi EM-kisojen avausottelussa Kööpenhaminassa 12. kesäkuuta Tanskan. Ottelussa elettiin dramaattisia hetkiä, kun Tanskan pelaaja Christian Erikssen lyyhistyi kenttään ja ottelu keskeytettiin pitkäksi aikaa.

– Kyllähän se oli uskomattoman traumaattinen peli monella tavalla. Tietysti olen todella ylpeä siitä, mitä olemme tehneet viime vuosina. Pääsimme vihdoinkin arvokisoihin, teimme hyvää työtä ja justiin tuollainen peli, niin aika uskomatonta, uransa tähän kauteen päättänyt Huuhkajakapteeni Tim Sparv mietti.

Suomi lopulta voitti kyseisen ottelun 1-0, mutta helpolla ei tuo voitto tullut. Ensimmäisellä puoliajalla Tanskalla oli omat tilanteensa, kuten myös toisella puoliajallakin. Kun Erikssen sitten lyyhistyi maahan ja peli keskeytettiin, ei kukaan uskonut sen enää jatkuvan samana päivänä.

– Itsellä oli se tunne, että ei jatketa peliä. Annoimme pallon Tanskan joukkueelle ja olimme valmiita tekemään juuri heidän päätöksensä mukaisesti. He päättivät, että parempi jatkaa peliä, Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva kertasi kesäkuisen lauantain tapahtumia.

Tilanteessa, jossa pelaaja on hetki sitten taistellut hengestään eikä ole varmuutta selviääkö hän, on jokaiselle vaikeaa asennoitua pelaamaan jalkapalloa. Peliä päätettiin kuitenkin jatkaa ja joukkueet joutuivat latautumaan kamppailuun uudestaan.

– Me istuimme aika pitkään kopissa. Muistan, että jossain vaiheessa olin ihan varma, että lähdemme takaisin hotelliin ja tullaan seuraavana päivänä pelaamaan tämä ottelu. Sitten yhtäkkiä tuomari ilmoitti, että jatkamme peliä, Sparv muisteli.

– Sitten oli vain jollakin tavalla henkisesti latauduttava ja valmistautua siihen.

Kuten arvata saattaa, ei valmistautuminen pelin jatkamiseen ollut millään tavalla helppoa ja sen huomasi myös joukkueen kapteeni.

– Muistan, kun oli se toinen alkuverryttely. Se ei ollut hyvännäköistä ja se on ihan luonnollista, että pelaajat olivat jossain muualla kuin valmistautumassa peliin, Sparv pohti.

Kun peliä päätettiin jatkaa, mietti myös päävalmentaja Kanerva, miten valmistaisi joukkuettaan kohti toista puoliaikaa. Hänellä kävi mielessä, että olisvat käyneet läpi ensimmäistä puoliaikaa videoklippien avulla.

– Kun katsoi pelaajia, eivät he olleet oikein vastaanottavaisia. Enemmän se oli sitten buffaamista ja sen tilanteen läpikäymistä, että vaikeassa tilanteessa ollaan yhtä lailla Tanskan joukkueen kanssa. Meillä on kuitenkin tehtävä, ja se on pärjätä tässä pelissä. Se tulee vaatimaan pelaajilta paljon ja pelaajat suoriutuivat aivan valtavan hyvin noissa vaikeissa oloissa. Saimme toivotun lopputuloksen, Kanerva totesi.

Suomi voitti historiansa ensimmäinen EM-lopputurnausottelun 1-0 ja teki samalla suomalaista jalkapallohistoriaa. Tuo lauantainen kamppailu ei varmasti tule ikipäivänä häviämään suomalaisten urheiluystävien mielestä.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Jami Ivanoff / Urheilugaala

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi