Draamaa Kosicessa: Leijonat lähetti Ruotsin tähtisikermän kotimatkalle

Leijonat haastoi toisissaan Ruotsin tähtisikermän. (Kuvakaappaus MTV3:n lähetyksestä)

Olihan melkoista draamaa Kosicessa, kun Suomi ja Ruotsi kohtasivat MM-kisojen puolivälieräottelussa. Jatkoajalle venyneen ottelun Suomi voitti numeroin 5-4 (1-2, 2-2, 1-0, 1-0). Leijona-sankariksi jatkoajalla nousi Sakari Manninen.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, sillä sitä oli pelattu vain alle kolme minuuttia, kun taululla loisti jo numerot 1-1. Leijonat aloitti maalinteon, kun Niko Mikkola laukoi siniviivalta kovaa etukulmaan. Tuosta meni minuutti ja 38 sekuntia, kun oli Ruotsin vuoro. John Klingberg pääsi tulittamaan ylivoimalla poikittaissyötöstä lähes tyhjiin.

Ruotsi siirtyi johtoon kolmisen minuuttia ennen erätaukoa, kun Patric Hörnqvistin laukaus painui tolpan kautta ohi Kevin Lankisen.

Ruotsi iski erän alkuun ja loppuun

Toinen kaksikymppinen ehti vanheta vain 25 sekuntia, kun Elias Pettersson teki Ruotsille jo kolmannen osuman. Leijonat tuli uudelleen maalin päähän, kun Petteri Lindbohm laukoi kovaa ja tarkasti yläkulmaan. Maalia edelsi Suomen pitkä pyöritys. Nelisen minuuttia tuosta ja Sakari Manninen esitti hienon takakarvauksen keskialueella kääntäen pelin hyökkäysalueelle. Tuo homma päättyi siihen, että Jani Hakanpää antoi palaa suoraan Mannisen syötöstä.

Hakanpään osuman jälkeen ote siirtyi täydellisesti Leijonille, mutta kuin salama kirkkaalta taivaalta iski Ruotsi. Tuo Erik Gustafssonin pommi taisi rikkoa jopa maalissa olleen kameran.

Mörkö vei pelin jatkoajalle

Suomi painoi koko kolmannen erän kohti Lundqvistin maalia kuin se yleinen syyttäjä, mutta kiekkoa ei verkkoon saatu millään. Ruotsilla taisi olla vain yksi vaarallinen vastahyökkäys.

No menihän se kiekko sinne Lundqvistin selän taakse. Tuossa vaiheessa Leijonat pelasi ilman maalivahtia, ja Marko “Mörkö” Anttila tuikkasi irtokiekon verkkoon.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata minuutin ja 37 sekuntia, kun Manninen pääsi vastahyökkäykseen. Kärppä-kasvatti laittoi b-pisteellä ranteet lukkoon ja kiekko oli yläkulmassa. Näin Ruotsin tähtisikermä lähti kotimatkalle.