Devils Oilersia parempi Göteborgissa – Palmieri ja Zajac tehokkaina

New Jersey Devils ja Edmonton Oilers aloittivat NHL-kautensa lauantaina Göteborgin Scandinaviumissa. Ottelu päättyi Devilsin voittoon maalein 5-2 (1-1, 2-0, 2-1). Devils-miehistöstä kaksi maalia viimeistelivät Kyle Palmieri ja Travis Zajac.

Ottelu ehti vanheta vain minuutin verran, kun kiekko oli jo Edmontonin maalissa. Kyle Palmieri sai kiekon laidassa ja muutaman luistelupotkun jälkeen mies laittoi pelivälineen Cameron Talbotin selän taakse.

Edmonton tuli tasoihin kolmisen minuuttia myöhemmin Milan Lucicin ylivoimamaalilla. Esityön maaliin teki Connor McDavid, joka painoi vauhdilla päätyy kiertäen maalin. Tuon päätteeksi mies syötti kiekon suoraan Lucicin lapaan.

Edmonton pääsi tasoituksen jälkeen vielä kahdesti ylivoimalle, mutta numerot ei enää avauserässä muuttuneet.

Devils pikamaaleilla karkumatkalle

Toista kaksikymppistä ehdittiin pelata parisen minuuttia, kun Jesse Puljujärvi joutui kahden minuutin istunnolle. Oululainen ei ehtinyt olla jäähyaitiossa kuin seitsemän sekuntia, ennen kuin kiekko oli jo Talbotin selän takana. Palmieri toimi maalintekijänä laukoen illan toisensa b-pisteen kaarelta. Tuosta ehti kulua reilua minuutti, Talbot seikkaili maalin takana jättäen kiekon suoraan Miles Woodin lapaan, joka puolestaan syötti maalin eteen Travis Zajacille ja kiekko oli kolmannen kerran Oilers-maalissa.

Edmonton loi vielä aivan erän lopulla huippupaikan, mutta Puljujärvi ei onnistunut viimeistelyssään. Tarjoilun tuohon antoi Leon Draisaitl.

Travis Zajacin maalissa ratkaisun

Kolmannen erän kuudennella minuutilla Zajac jäi täysin yksin Oilers-maalille, niinpä miehellä olikin helppo työ viedä Devils jo kolmen maalin karkumatkalle. Kuutisen minuuttia myöhemmin Draisaitl onnistui kaventamaan hienon kuvion päätteeksi. McDavid antoi poikittaissyötön ja Draisaitl laittoi sen verkkoon.

Ottelu ratkesi lopullisesti noin puolitoista minuuttia ennen loppua, kun Stefan Noesen toimitti kiekon tyhjään Oilers-maaliin. Tuohon osumaan syöttöpisteen merkkautti itselleen Devilsin suomalaispuolustaja Sami Vatanen.

– Pelattiin hyvää omaa peliä ja pidettiin Oilers poissa maalipaikoilta. Tää on hieno reissu ja on mukavaa aloittaa kausi jossain muualla kuin Pohjois-Amerikassa. Emme ole muuttaneet mitään ihmeellistä viime kaudesta. Yritämme pelata nopeaa lätkää, Devils-puolustaja Vatanen paalutti Viasatin haastattelussa.

Maalit:

0.59 1-0 Kyle Palmieri (Damon Severson)
4.01 1-1 Milan Lucic (Connor McDavid, Leon Draisaitl)
22.02 2-1 Palmieri (Will Butcher, Nico Hiscier) yv
24.11 3-1 Travis Zajac (Miles Wood)
45.27 4-1 Zajac (Wood)
51.32 4-2 Draisaitl (McDavid, Lucic)
58.31 5-2 Stefan Noesen (Sami Vatanen, Mirco Müller) tm

Torjunnat:

Keith Kinkaid: 6+4+7 = 17
Cameron Talbot: 8+8+6 = 22

Jäähyt:

New Jersey Devils: 4×2 min
Edmonton Oilers: 2×2 min

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi