Daniel Lebedeff torjui HPK:lle kaksi pistettä

Perjantai-illan kiekkoherkkua Kivikylän Areenassa tarjosivat Lukko ja HPK.

Lukko kärsi HPK:lle tappion voittolaukauskisaan edenneessä ottelussa maalein 2-3 (0-2, 1-0, 1-0, 0-0, 0-1). HPK oli kaksi erää täysin Lukon jaloissa, mutta pystyi sinnittelemään jatkoajalle ja voittolaukauskisaa asti. Joukkueen suureksi sankariksi nousi 28 kertaa kiekon tielle ehtinyt Daniel Lebedeff.

– Eka erä oli meiltä hieman heikkoa tekemistä. Toiseen teimme pieniä muutoksia, mutta harmi ettemme saaneet kuin yhden maalin ylivoimalla, paalutti Lukko-luotsi Marko Virtanen.

Avauserässä HPK iski kahdesti, kun ensin erän puolivälissä Michael Jolyn tarkka laukaus ylivoimalla löysi tiensä etukulmaan. Erää oli jäljellä kolmisen minuuttia, kun puolestaan edelliseen maaliin syöttöpisteen kirjauttanut Arttu Pelli tuplasi hämeenlinnalaisten johdon. Lukko pääsi erässä ylivoimalle, kun erää oli pelattu kuutisen minuuttia, mutta tuo kaksiminuuttinen jäi yrityksen asteelle.

Lukko vastaan Daniel Lebedeff

Julius Mattila toi Lukon ylivoimalla maalin päähän, kun toista erää oli pelattu viisi minuuttia. Mattila sai hyvä poikittaissyötön kulmasta Jere Karjalaiselta ja siitä miehellä oli aika helppo työ sivaltaa kiekko takakulmaan. Lukolla oli paikkoja tulla tasoihin ja mennä jopa ohi, mutta Daniel Lebedeff esti lisämaalit. Lukon hallinnasta kertoo jotain se, että Lebedeff venyi kiekon tielle yhdeksän kertaa, kun taas Artjom Zagidulin torjui ainoastaan kerran.

Anrei Hakulinen nosti lähietäisyydeltä kiekon verkkoon, kun kolmatta erää oli pelattu 11 ja puoli minuuttia ja siis ottelu oli tasalukemissa. HPK oli kaksi erää täysin Lukon jaloissa, mutta pystyi sinnittelemään jatkoajalle. Jatkoajalla HPK:lta hylättiin yksi maali, kun Eetu Liukas esti Zagidulinin työskentelyä ja hetki tuosta Joly kilautti tolppaan. Voittolaukauskilpailun ratkaisi hämeenlinnalaisille Joly.

– Tosi tyytyväinen kahteen pisteeseen. Eka erä oli meiltä hyvä, mutta toisessa Lukko pääsi peliin mukaan ja kolmas olikin sitten meiltä selviytymistä, sanaili HPK:n valmentaja Jarno Pikkarainen.