Dallas-kaksikko tuli mukaan näyttävästi

Leijonien kokoonpanoon oli sitten Ruotsi-ottelun tullut pieniä muutoksia. Keskiviikkona maalissa pelannut Harri Säteri oli kokoonpanon ulkopuolella huilivuorossa ja hänen tilallaan luukkua avasi Frans Tuohimaa. Kokoonpanon suurimmat muutokset olivat pakistossa, johon oli tullut uusina miehinä mukaan Dallas Starsin puolustajakaksikko Miro Heiskanen ja Esa Lindell.

– Kaikin puolin oli heiltä hieno sisääntulo. Hienoa katsoa, kun tulee tuollaisia huippupelaajia, miten nöyrästi suhtautuvat kaikkeen tekemiseen, olemiseen ja toimintaan. Ammattimiehiä kaikin puolin. Joku voisi tulla rintarottingilla tuohon pullistelemaan noilla esityksillä ja kyvyillä. Ei puhettakaan siitä näillä kavereilla ja se on varmaan syy, miksi ovat hyvän uran tähänkin asti pelanneet, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kehui.

MM-kisojen ottelu SuomiÐIso-Britannia pelattiin Tampereen Nokia Arenalla perjantaina 20.5.2022.

Dallas Stars putosi pudotuspeleistä sunnuntaina ja Heiskanen sekä Lindell pakkasivat kamansa samalta istumalta pelatakseen kotikisoissa Leijonien paidassa. Miehet liittyivät joukkueen mukaan torstaina ja perjantaina pelasivat ensimmäisen kamppailunsa.

– Kiva oli päästä messiin ja hyvä voitto saatiin. Paljon saimme tulla kiekon kanssa ja sai jengi onnistumisia, se on hyvä, Heiskanen pohtii.

Heiskasella takana on pitkä matka, mutta mies ei ainakaan myöntänyt, että matka ja aikaero olisivat painaneet hänellä.

– Aika hyvältä tuntui koko ajan. Ei huomannut, että olisi matkustanut paljon, Heiskanen toteaa.

MM-kisojen ottelu Suomi–Iso-Britannia pelattiin Tampereen Nokia Arenalla perjantaina 20.5.2022.

Paluu Leijonapaitaan oli mieluisa myös Esa Lindellille.

– Hyvältä tuntui pelata. Vähän jännitti ja olin todella innokas. Tuli kylmät väreet, kun luistelin tuonne taas Leijonapaidassa ja vielä kotiyleisö hurrasi noin paljon, oli siistiä pelata, Lindell fiilistelee.

Molemmat pelaajat onnistuivat heti avausottelussaan ja heille merkittiin molemmille syöttöpisteet mieheen. Lindell oli mukana Suomen 5-0- maalissa ja Heiskanen puolestaan 6-0- osumassa. Ottelu Iso-Britanniaa vastaan päättyi 6-0.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Pasi Mennander / Suomen Jääkiekkoliitto

Views: 43

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi