Cristiano Ronaldon osuma riitti Portugalille

Portugali voitti isäntämaa Venäjän Moskovan Otkrytiye Arenalla pelatussa Confederations cupin ottelussa luvuin 1-0 (1-0). Ottelun ainoasta maalista vastasi lusitaanien supertähti Cristiano Ronaldo.

Portugali tuli heti kovaa ja vain kahdeksisen minuuttia oli pelattu, kun pallo oli jo Igor Akinfeevin selän takana. Maalista vastasi Cristiano Ronaldo, joka puski pallon verkkoon vitosen kulmalta. Hyvän keskityksen vasemmalta Ronaldolle antoi Alves Cedric. Maali Ronaldolle uransa ensimmäinen Venäjän maaperällä.

Ronaldolla oli uusi paikka ja jälleen sieltä vitosen oikelta kulmalta, mutta tällä kertaa Akinfeev pelasti joukkueensa takaiskulta komealla jalkatorjunnalla. Tauolle lähdettiin lopulta Portugalin 1-0 -johdossa ja pallonhallintakin oli lusitaaneilla 62 prosenttisesti.

Mitäänsanomatonta pelailua

Portugalin Andre Silva pääsi puskemaan 50. minuutilla aivan lähietåisyydeltä, mutta Akinfeev venytti kätensä eteen ja torjui pallon maaliviivalta. Toisen neljävitosen alkua Portugali vie edelleen mielin määrin eikä Venäjällä ollut oikein mitään jakoa. Tunnin pelin jälkeen Venäjäkin sai luotua muutaman ainakin näennäisen maalipaikan.

Venäjä jatkoi aktiivisesti tasoitusmaalin hakua, mutta pallon boksiin saanti oli todella vaikeaa. Isännillä oli paras paikkansa aivan lopussa, kun Georgiy Dzikiya nousi korkeimmalle kolmapotkutilanteessa, mutta miehen pusku meni hieman yli.

Venäjän piristymisestä on yksi merkki se, että lopulta pallonhallinta oli Portugalille 58 – 42.

Maali:

8. 0-1 Cristiano Ronaldo (Alves Cedric)

Kokoonpanot:

Venäjä: Akinfeev | Zhirkov, Kudryashov (83. Bukharov), Vasin, Dzhikiya, Sametov | Golovin, Glushakov, Shiskin (46. Erokhin) | Kombarov (68. Poloz), Smolov

Portugali: Patricio | Guerreiro ( 66. Eliseu), Alves, Pepe, Cedric | Gomes, Adrien Silva (82. Pereira), Carvalho, Bernardo Silva | Andre Silva (78. Martins), Ronaldo

Teksti: Jouni Mikola, Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi