Brighton kesti Manchester Unitedin prässin

David de Gea saa näppinsä väliin Pascal Großin rankkariin, mutta pallo painuu silti maaliin. (kuvakaappaus Viasatin lähetyksestä)

Brighton Hove & Albion kaatoi heikon Manchester Unitedin kotikentällään numeroin 3-2 (3-1). Englannin lehdistön kirjoitukset ManUsta kriisiseurana ei ole todellakaan kaukaa haettu.

Ensimmäinen huippupaikka siunaantui Manchester Unitedin Romelu Lukakulle, mutta belgialaisen laukaus painui hieman tolpan väärälle puolelle. Ottelu oli edennyt 25. minuutille, kun Brighton Hove & Albion siirtyi johtoon. Solomon March keskitti vasemmalta vitosen alueelle, ja sieltä Glenn Murray niittasi pallon verkkoon . Tuosta ehti kulua vain parisen minuuttia, kun Shane Duffyn sijoitus takakulmaan tuplasi Brightonin johdon.

Noin kahdeksan minuuttia myöhemmin Manchester United tuli maalin päähän, kun ensin Luke Shaw nosti 16-rajalta vitosen viivalle, ja sieltä Lukaku puski pallon verkkoon. Brightonille tuomittiin aivan neljävitosen loppuhetkillä rangaistuspotku ja sen Pascal Groß painoi sisään. Tosin David de Gea sai näppinsä väliin, mutta siitä huolimatta pallo painui verkon perukoille.

Brighton kesti ManUn prässin

Toisen puoliajan ensimmäisen vartin Brighton oli ajoittain jopa pulassa, mutta eipä Manchester United silti mihinkään aivan huippupaikoille päässyt. Jose Mourinho teki jo tauolta kaksi vaihtoa, kun Jesse Lingard ja Marcus Rasford kirmasivat kentälle korvaten Andreas Pereiran ja Juan Matan. Sen kolmannen vaihdon Mourinho tekikin sitten tunnin pelin jälkeen, ja tuolloin Marouane Fellaini juoksi kentälle korvaten Anthony Martialin.

Neljävitosen viimeinen 30 minuuttia oli edelleen manchesteriläisten dominointia, mutta Brighton kesti prässin ja näin kolme pistettä jäi Etelä-Englantiin. ManU tosin sai hieman lohtua, kun Paul Pogba laukoi rankkarin verkon perukoille, kun erotuomarin antamaa lisäaikaa oli pelattu nelisen minuuttia.

Maalit:

25. 1-0 Glenn Murray (Solomon March)
27. 2-0 Shane Duffy (Anthony Knockaert)
34. 2-1 Romelu Lukaku
44. 3-1 Pascal Groß (rp)
90+5 3-2 Paul Pogba (rp)

Kokoonpanot:

Brighton: Ryan | Bong, Dunk (20. Balogun), Duffy, Montoya | March, Pröpper, Stephens, Knockaert | Groß (89. Kayal) | Murray (90+3 Locadia)

Manchester United: de Gea | Shaw, Lindelöf, Bailly, Young | Pogba, Pereira (46. Lingard), Fred | Martial (60. Fellaini), Lukaku, Mata (46. Rashford)

Toisen kierroksen ottelutulokset:

18.8. Cardiff – Newcastle 0-0
West Ham – Bournemouth 1-2 (1-0)
Tottenham – Fulham 3-1 (1-0)
Leicester – Wolverhampton 2-0 (2-0)
Everton – Southampton 2-1 (2-0)
Chelsea – Arsenal 3-2 (2-2)
19.8. Burnley – Watford 1-3 (1-1)
Manchester City – Huddersfield 6-1 (3-1)
Brighton – Manchester United 3-2 (3-1)

Kierroksen viimeinen ottelu Crystal Palace – Liverpool pelataan maanantaina

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi