Anttila uskoo Lundellin olevan jo valmis NHL:ään

Leijonien supertähdeksi jääkiekon MM-kisoissa on noussut HIFK:n nuori hyökkääjälupaus Anton Lundell. Hän on osoittanut loistavia otteita jo nuorten kisoissa sekä seurajoukkueessa, mutta viimeistään meneillään olevien kisojen aikana hän on noussut kaikkien huulille.

Viime kesänä Lundell varattiin ensimmäisellä kierroksella numerolla 12 NHL-seura Florida Panthersiin. Sopimusta Panthersin kanssa ei vielä Lundellilla ole, mutta otteet kisoissa saattavat viedä miehen NHL:ään seuraavaksi kaudeksi. Leijonien kapteeni Marko Anttila uskoo, että Lundellilla olisi mahdollista tuo harppaus jo tehdä.

– No varmasti, tavallaan sellainen pelirohkeus ja valmius hänellä jo on. Totta kai hän tietää itsekin, että töitä on vielä tehtävänä edessä, että pystyy olemaan huippupelaajana siellä, Anttila toteaa.

Lundell on ollut kisojen aikana median kiinnostuksen kohteena eikä syyttä. Sunnuntaina Latvia-ottelun jälkeen myös kansainvälisen median kiinnostus nuorta helsinkiläispelaajaa kohtaan oli suurta. Vaikka Anttila ei tuntenut Lundellia ennen kisoja, on hän nähnyt, millainen pelimies on kyseessä niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella.

– Hän on ahkera tekemään töitä, en näe sillä puolella mitään ongelmaa ja taidot varmasti riittävät NHL:ään, Anttila uskoo.

Nähdäänkö Lundell NHL:ssä sitten ensi syksynä, jää nähtäväksi. Sopimusta HIFK:n kanssa miehellä ei ainakaan vielä ole tai sitä ei ainakaan ole julkistettu.

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi