Anton Lundell upotti Latvian jatkoajalla

Leijonat sai sunnuntai-iltana täyden päivätyön Latviaa vastaan, sillä ottelu eteni aina jatkoajalle. Itseasiassa pelissä häämötti jo voittomaalikilpailu, mutta Anton Lundell oli eri mieltä tehden voittomaalin vain neljä sekuntia ennen summeria. Ottelu päättyi Suomelle 3-2 (1-1, 1-0, 0-1, 1-0).

Leijonat siirtyi johtoon jo neljän peliminuutin jälkeen, kun Saku Mäenalanen toimitti kiekon verkkoon. Maalia jouduttiin tarkistelemaan vdeolta, sillä kiekko meni maaliin Mäenalasen polvesta, mutta tuomaristo hyväksyi sen. Martins Dzierkals toi Latvian tasoihin, kun erää oli jäljellä minuutti ja 21 sekuntia. Dzierkalsin kuti upposi Harri Säterin jalkojen välistä verkkoon. Säterin puolustukseksi pitää sanoa, että mies ei varmasti nähtiin maskin takaa yhtään mitään.

– Nyt pitää pitää luistelua yllä ja syöttöjen pitää olla tarkempia, totesi Mäenalanen CMorella.

Toisen erän ensimmäistä kymmentä minuuttia Latvia jopa hallitsi, mutta Säteri ei ollut yllätettävissä. Toista erää oli pelaamatta nelisen minuuttia, kun Iiro Pakarinen ohjasi Ville Pokan laukauksen verkkoon. Janins Kalnins nappasi tuota ennen pari huippukoppia. Maalin Suomi oli lähellä tehdä jo kolmannenkin.

– Meillä ei ollut hyvää tekemistä alussa, en tiedä mistä se johtui. Täytyy kehittää vielä tätä meidän juttua, paalutti Petri Kontiola CMorella.

Latvia pääsi ylivoimalle erän kuudennella minuutilla, mutta Leijonat taisteli tuon kakkosen. Jäähyn jälkeen Suomi puolestaan pääsi kokeilemaan Kalninsin kestävyyttä, todeten sen pitäväksi. Dzierkals ohjasi lähietäisyydeltä Latvian tasoituksen, kun kolmatta erää oli jäljellä kuutisen minuuttia. Loppuhetkillä Latvia oli jopa lähempänä voittoa, mutta jatkoaika oli tosiasia.

– Erätauolla päätettiin, että otetaan vähän happea ja pelataan omaa peliä. Jatkossakin varmaan vuorottelemme maalilla, paalutti Säteri CMorella.

Jatkoajalla oli molemmilla paikkansa, mutta Säteri ja Kalnins kestivät maaleillaan, mutta sitten tuli Anton Lundell iskien voittomaalin neljä sekuntia ennen loppua. Olli Määttä antoi voittomaalin maailmanluokan syötön.

– Taas oli tosi tasainen peli, vastustaja oli hyvä ja taisteli loppuun asti. Voitosta pitää olla tosi tyytyväinen. Kanada on varmasti kovin mittari meille, totesi Lundell CMorella.

Naapurihallissa Ruotsi voitti Slovakian 3-1 (0-1, 1-0, 2-0). Tre kronorin puolivälieräpaikka vaatii vielä voittoa Venäjästä, jonka Ruotsi kohtaa maanantaina.

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Views: 46

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi