Alisa Vainion uudet kuviot: uusi treeniohjelma ja opiskelu Vierumäellä

Pitkään loukkaantuneena ollut kestävyysjuoksija Alisa Vainion elämässä puhaltavat uudet tuulet. Vainio aloitti syksyllä liikunnanohjaajan opinnot Vierumäellä. Urheilun saralla treeni- ja ravinto-ohjelmat on päivitetty ja juoksuasento hiottu optimaaliseksi.  Tarkoitus onkin rakentaa Vainion elämä ammattiurheilun ympärille.

Nuoren kestävyysjuoksijan mielessä siintävät jo vuoden 2020 Tokion olympialaiset, ja tulevaisuuden tavoitteet onkin asetettu sitä silmällä pitäen.

Korkealla Vainio treenaakin, kirjaimellisesti. Tällä hetkellä hän on treenileirillä 2000 metrin korkeudessa Etelä-Afrikan lämmössä. Kyseessä on Vainion ensimmäinen korkeanpaikan leiri ja kasassa on joukko lupaavia nuoria, joiden sydän sykkii urheilulle. Paikalla on useita pohjoismaisia kestävyysjuoksijoita, kuten Meraf Bahta Ruotsista sekä Ingebrigtsenin veljekset Jakob ja Filip Norjasta. Suomen vahvistuksiin kuuluu Vainion lisäksi muun muassa Camilla Richardsson ja Saija Seppä sekä maajoukkuesuunnistajia Marika Teinin johdolla. Yhteistä koko porukalle on intohimo omaan lajiin ja halu tehdä töitä oman unelman eteen. Fysioterapeuttien lisäksi Jukka Keskisalo on paikan päällä varmistamassa oikeaoppista treenaamista.

-Leiri on mennyt tosi hyvin ja yhdessä treenaaminen on ihan parasta. Suomen kuivassa ja liukkaissa sääolosuhteissa olisi nyt haasteellista treenata. Täällä pääsee panostamaan treeniin ihan eri tavalla ja mahdollisuus harjoitella tällaisen porukan kanssa on mieletön. Alussa piti ottaa maltillisemmin, koska ilmasto on niin eri. On tärkeää osata kuunnella omaa kroppaa ja reagoida, Vainio kertoo.

Vainio ei muistele menneitä, vaan keskittyy nykyhetkeen, tähtäin tulevaisuudessa. Uusista tavoista toimia on haettu vauhtia kehitykseen. Korkealle harjoitteleminen on lisännyt Vainion uskoa omiin kykyihin.

– Töitä tänne on tultu tekemään, ja täällä treenataan ihan täysillä. Tahti on kova, ja tätä tehdään rakkaudesta lajiin. On ollut pelkästään positiivista, tervettä kipua. Fiilis on hyvä ja tuntuu siltä, että on menty voimakkaasti eteenpäin. Tärkeää on kuitenkin arvostaa lepoa, ja täällä nukutaankin 9-11 tuntia yössä, Vainio kertoo.

Uudet kuviot ovat saaneet aikaan hyvän kierteen. Tekemisen meininki ja tsemppaava ilmapiiri tukevat kehitystä tavoitteita kohti. Vainio on pysynyt terveenä ja kaikki vaikuttaa hyvältä tulevia kisoja ajatellen. Tuloksen saamme aikanaan nähdä, kun nuori lupauksemme mittaa kykyjään kilparadalla. Kenties on aika pistää uusiksi vanhoja ennätyksiä?

Teksti: Juho Kojima

Lähde: Salvos Finland Oy:n tiedote

Kuva: Salvos Finland Oy

 

Views: 359

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi