Ahmed Musa tyrmäsi Islannin

Ahmed Musa iski Volgogradissa kaksi maalia, kun Nigeria voitti Islannin numeroin 2-0 (0-0). Lohko D:ssä on Kroatian takana vielä kaikki auki.

Islannilla oli heti kolmannella minuutilla vapaapotku rangaistusalueen rajoilta, mutta Francis Uzohu torjui Gylfi Sigurðssonin vedon kulmapotkuksi. Pari minuuttia myöhemmin Sigurðsson oli uudelleen tekopaikassa, mutta tällä kertaa Uzohu nappasi pallon syliinsä.

Islanti sai parinkympin jälkeen sen kuuluisan sivurajaheittoaseensa kautta muutaman paikan, mutta Uzohu kesti edelleen. Aivan loppuhetkillä Alfreð Finbogason pääsi puskemaan sivuvaparin jälkeen, mutta pallo painui vain hieman ohi.

Ensimmäisen neljävitosen pallonhallinta oli Nigerialla 65 prosenttisesti, mutta laukaukset puolestaan Islanti vei viisi nolla ja niistä viidestä kaksi suuntautui kohti maalia.

Ahmed Musa iski

Toista puoliaikaa oli vain nelisen minuuttia, kun Ahmed Musa otti pallon haltuun ja laukoi sen maaliin. Sama mies oli asialla noin viisitoista minuuttia ennen pelin päätöstä ja näin Nigeria johti jo kahdella maalilla.

Ensimmäistä maaliaan tuulettamaan lähtenyt Musa osui pahannäköisesti maassa makaavaan Ragnar Sigurðssonia. Islantilaisen päähän tuli iso haava, mutta hän jatkoi hetken aikaa peliä pää sidottuna.

Islanti sai 83. minuutilla rangaistuspotkun, mutta Gylfi Sigurðsson pamautti sen taivaan tuuliin. Laukaukset kääntyivät siten, että Nigeria vei ne lopulta peräti 16 – 9 ja pallonhallintakin oli heille 62 prosenttisesti.

Maalit:

49. 1-0 Ahmed Musa (Victor Moses)
75. 2-0 Musa (Kenneth Omeruo)

Kokoonpanot:

Nigeria: Uzoho | Balogun, Troost-Ekong, Omeruo | Idowu (46. Ebuehi), Ndidi, Obi Mikel, Etebo (90+1 Iwobi), Moses | Iheanacho (85. Ighalo), Musa

Islanti: Halldorsson | Mangnusson, R. Sigurðsson (65. Ingason), Arnason, Sævarsson | Bjarnason, Gunnarsson (87. Skulason), G. Sigurðsson, Gislason | Finbogason, Bödvarsson (71. Sigurðarson)

Lohko D

Kroatia 2 2 0 0 5-0 6
Nigeria 2 1 0 1 2-1 3
___________________________
Islanti 2 0 1 1 1-3 1
Argentiina 2 0 1 1 1-4 1

Teksti: Jouni Mikola
Twitter: @JouniMikola

Comments

comments

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi